Noen ganger er du bare uheldig med hvor du blir boende..

GØY: Noen ganger har man det ikke mer moro enn man lager til selv. Vi bestemte oss for at dette var det viktigste å se i Guangzhou! En vilkårlig grunnsten på et hus!

Hele øyen vi bodde på var under renovasjon! Det ble to merkelige dager i den kinesiske byen Guangzhou.

Guangzhou er ikke en veldig kjent by for nordmenn generelt, men for oss ble det naturlig å ta en stopp her, for å dele opp den lange togturen fra Xi’an til Hong Kong.

TOG: Vi elsker å kjøre med tog! 9 timer på toget tar vi glatt!

Lang togtur

Togturen fra Xi’an til Guangzhou var den siste lange transportetappen vi skulle gjennomføre på vår vei fra Oslo til Hong Kong med tog (ja og båt over Østersjøen).

Vi satte oss på toget i terrakottahærens hjemby, og tenkte at det kanskje kom til å bli en utfordring med guttene, siden turen skulle ta hele 9 timer.

Vi kom oss rolig på toget, det trillet av gårde, vi tok fram Ipader og Mac’en…Guttene spilte spill, mor redigerte film, far leste bok… og plutselig hørte vi GUANGZHOU-et eller annet over høyttalerne. Vi så forvirret rundt oss, og jaggu, vi var framme!

Plutselig ble det skikkelig stress! Gikk 9 timer SÅ fort?

For nå måtte vi jo pakke sammen alt av underholdnings-dippedutter vi hadde framme, og så var det bare å røkke med seg bagasjen og komme seg av toget. (Togene står nemlig ikke lenge på hver stasjon).

Vi lo litt da vi gikk av toget, at turen vi for bare noen måneder siden tenkte ble så lang at vi måtte dele den opp, nå plutselig var over. Fra her er det nemlig bare en god time til Hong Kong, og det hadde vi glatt klart nå.

EN GANG FINT: Hotellet vårt var egentlig et gammelt staselig hotell! Det kommer nok til å bli fint også når det er ferdig pusset opp. Nå derimot, kunne det ikke anbefales.

Kan dette være rett?

Vi ankom storbyen på kvelden, og tok en taxi til hotellet. Vi skulle bo på en liten øy i byen, og på bildene hadde det sett riktig så idyllisk ut. Nå derimot, kunne vi kun skimte gravemaskiner og innpakkede fasader.

På vei inn til hotellet var det vanskelig å finne inngangen. En pikkolo viste oss i rett retning. Vi sjekket inn, men måtte ut av hotellet og inn et annet sted, for hele hotellet skulle renoveres.

IKKE LETT Å KOMME FRAM: Vi måtte se oss godt om der vi vandret rundt på en gigantisk byggeplass.

Hele øya renoveres

Dagen etter våkner vi av banking og høylytt graving ute. Det skal fort vise seg at det ikke bare er hotellet vårt som renoveres, men HELE ØYA!

Er det mulig?

Vi går en runde rundt i nabolaget og konstaterer at jo, OVER ALT er det graving, oppussing og nesten umulig å ta seg fram. Vi skal være to netter her, men kun én hel dag, så vi bestemmer oss for å gjøre det beste ut av situasjonen. Vi gidder ikke å dra et annet sted i byen, så vi utforsker de stedene vi kommer fram. Og noen ganger er det gøy å ikke gjøre noen ting.

Vi ser på store fisketanker fulle av sjødyr ved en restaurant, vi ser en ferdig oppusset Starbucks som ser fantastisk ut utenfra, og vi tar tøysebilder ved en ubetydelig grunnstein ved et hushjørne og på en statue vi syntes var fin.

På kvelden hoppet vi i sengen og hadde det gøy på rommet, før vi sloknet og forberedte oss på å innta et demonstrasjonsherjet Hong Kong.

SJØMAT: Fisker og skaldyr i alle varianter lå utenfor noen av restaurantene vi gikk forbi. Guttene syntes det var fascinerende å se alle de rare skapningene de aldri hadde sett før.
LEVENDE: Det var enorme mengder levende sjødyr utenfor en av stedene vi stoppet. Jeg syntes det ble litt i meste laget.
KVALM: Jeg kan ikke noe for det, men alle sjødyrene pakket sammen oppå hverandre i små akvarier gjorde at jeg fikk helt avsmak! Ble rett og slett kvalm av det. Jeg spiser jo sjømat og kjøtt, men som jeg har vært inne på tidligere så vurderer jeg sterkt å bli vegetarianer. Liker ikke å se dyr som lider.
HVA ER DETTE? PK gikk en liten tur uten oss andre for å finne noe mat til oss, og da kom han over flere butikker med store sekker med…ja med hva da? Er det tørket sjømat?
BILDE: I Guangzhou ville disse kule damene gjerne ha jentebilde! Eneste gangen noen ikke har spurt om å få fotografere guttene også!
KUL STATUE: Guttene likte denne kule statuen. Vi har ikke peiling på hva den var et minnesmerke om, eller om det bare var kunst eller noe annet. Men fin var den.
NYDELIG: Jeg elsker eksteriøret på denne Starbucks cafeen! Om resten av området blir renovert som denne, så er det bare å anbefale å dra tilbake hit når de er ferdige.
HERSKAPELIG: Hele området oste av gammel herskapelighet og mye penger. Det kommer nok til å bli helt fantastisk igjen når det er ferdig renovert. Til og med trærne der var nydelige.
SPERRING: Det var mange sperringer og ganske vanskelig å komme seg fram flere steder.
SYKKELBUD: Sykkelbud i Kina er litt annerledes enn hjemme. Syntes dette var veldig stereotypisk slik jeg hadde trodd at det skulle være i Kina.

Beate –